Želatína potravinárska číra 20g
Kód: 3732Rýchle doručenie
Široký sortiment
Doprava zadarmo nad 100€
Sme s vami
už viac ako 10 rokov
Podrobný popis
Vhodné na zákusky, torty, aspik, rôsol, na zahustenie majonézových šalátov a pod. Dávkovanie: 1 balenie/0,5 l vody, nálevu. Nesmie sa variť !!!Zloženie: bravčová želatína jedlá. Príprava a použitie Na torty, zákusky, krémy, aspik, rôsol, na zahustenie majonézových šalátov.Dobrý tip: Želatína potravinárska je zdrojom bielkovín pre stavbu kolagénu chrupaviek, šliach, väziva, pokožky, vlasov a nechtov. Odporúčame 1 lyžičku denne napr. do jogurtu. Návod na prípravu:Odporúčané použitie jedného vrecka s obsahom 20g:Želatína na sladko 0,6 - 0,8 l vody, šťavy, sirupu...Aspik, rôsol (na slano) 0,5 - 0,6 l vody, vývaru, nálevu...Stužovač na sladko 0,7 - 1 l šľahačky, jogurtu, smotany, tvarohu, zmixovaného ovocia...Stužovač na slano 0,5 - 0,6 l majonézy, tatárskej omáčky...Dávkovanie závisí aj od toho aká má byť výsledná tuhosť želé.Želatína1. Prevariť vodu.2. Vysypať obsah vrecka do horúcej (nie vriacej) tekutiny podľa vyššie uvedeného dávkovania a dôkladne miešať až do úplného rozpustenia.3. Nechať vychladnúť (najrýchlejšie v chladničke) a až keď začne mierne tuhnúť použiť podľa receptu.V prípade na sladko potrieme vrstvou džemu, nelejeme priamo na korpus, aby ňou nenasiakol.Stužovač1. Prevariť vodu.2. Vysypať obsah vrecka do 0,1 l horúcej (nie vriacej) vody a dôkladne miešať až do úplného rozpustenia.3. Ihneď pridať za stáleho miešania metličkou, prípadne šľahačom do suroviny, ktorú chceme stužiť podľa vyššie uvedeného dávkovania. Ďalej použiť podľa receptu.Nakoniec dáme do chladničky na cca 2 hodiny stuhnúť. Hotové pripravené dezerty uchovávajte v chladničke alebo na chladnom mieste! Ovocie, ako ananás a kiwi nepoužívajte čerstvé, môže zabrániť stuhnutiu.Dobrý tip 1: V prípade, že nám počas prípravy tekutá zmes želatíny/stužovača príliš stuhla, prípadne sa nerozpustili všetky kryštáliky alebo sa vytvorili hrudky, odporúčame krátko cca 10-20 sekúnd zahriať v mikrovlnnej rúre a znova premiešať až do rozpustenia.Dobrý tip 2: Tuhnutie želatíny v každej fáze skrátime ak ju vložíme do chladničky. Skladovanie Skladovať v suchu a chlade!Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár